U bent hier:

Welkom

De familie Huirne, ook wel - met hun bijnaam - Thooms genoemd, woont al eeuwenlang in het buurtschap Eefsele bij Groenlo. Een familie die sinds de 17e eeuw uitgroeide van een kleine boerenfamilie van dagloners, met een klein boerderijtje, tot een heel uitgebreide familie, met tot ver in de 21e eeuw, meerdere boerderijen in en buiten de Achterhoek.

Ook de boerderij in Eefsele, daar waar het allemaal begon, is sterk uitgebreid. Het kleine boerderijtje  - het Olde Hoes - werd verlaten en vanaf het begin van de twintigste eeuw ontstond aan de (Oude) Papendijk een groot gemengd bedrijf dat zich ontwikkelde tot een  succesvol varkensfokbedrijf.

Op deze site vind je uitgebreide informatie over de geschiedenis van de boerderij en de familie (waar komt bijvoorbeeld die naam ‘Thooms’ toch vandaan?), maar ook verhalen van familieleden over hun herinneringen aan het boerenleven in Eefsele en hun voorouders.

De site is nog volop in ontwikkeling en komt tot stand met medewerking van Neeltje Huirne (redactie) en Bram Huirne (website)

Mail voor aanvullingen, opmerkingen en/of suggesties gerust naar Margreet Huirne-Konings, margreethuirne@gmail.com.